20 Mayıs 2016 Cuma

Diep.io Online Tank Oyunu - Diep.io Oyna

diep.io logoDiep.io tarayıcı üzerinden online olarak oynanılan bir tank savaş oyunudur. Oyun 13 Nisan'da piyasaya sürülmüştür. Oyun şuan aktiftir ve oyuna açıktır. Üye olmadan giriş yapıp oynayabilirsiniz. Tanka benzer karakterlerin savaş yaptığı bir oyundur. Ateş ederek rakiplerinizi ve çevredeki yığınları yok etmeniz gerekiyor. Rakiplerin mermilerinden kaçarak en yüksek skoru yapmalısınız.


Diep.io Nedir? Diep.io Nasıl Oynanır?

diep.ioDiep.io Tank Oyunu olarak tabir ettiğimiz oyunda sizin bir karakteriniz oluyor ve 1. seviyeden oyuna başlıyorsunuz. Oyunda seviye sistemi bulunmaktadır. Çevredeki üçgen, kare ve beşgen şekilleri yok ederek tecrübe puanınız artar ve seviye atlarsınız. Kare 10 puan, üçgen 25 puan ve beşgen 130 puan değerindedir. Karakteriniz seviye atladıkça size özellik puanı gelir. Bu özellik puanlarını sol alt tarafta çıkan özellikler üzerinde kullanabilirsiniz. Özelliklerinizi yükselterek geliştirebilirsiniz.

Diep.io Seviye ve Özellikler

diep.ioOyunda alt tarafta oyundaki adınız, puanınız ve seviyeniz yazmaktadır. Her seviye atladığınızda özellik puanınız +1 şekilde artar. Sol alt tarafta özellik puanınızı göreceksiniz. Özellik kutusunun sağ üst tarafında kaç adet özellik puanınız olduğunu görebilirsiniz. İstediğiniz özelliğin yanında bulunan + butonuna basarsanız o özelliği geliştirmiş olursunuz. Her özellik 7 seviye geliştirilebilir. Özelliklerin Türkçe karşılığını sizler için yazalım.

diep.ioHealth Regen = Sağlık Artışı
Max Health = Sağlık Puanınız
Body Damage = Vücut Hasarı
Bullet Speed = Mermi Hızı
Bullet Penetration = Mermi Etkisi
Bullet Damage = Mermi Hasarı
Reload = Yenileme
Movement Speed = Hareket Hızı

Diep.io Karakter Yükseltmeleri

diep.ioOyunda 15. seviyeye geldiğinizde sol üstte bir seçenek çıkar. 4 adet karakterden birisini seçmeniz istenir. İstediğiniz karakteri seçebilirsiniz. Her karakterin kendi özelliği vardır. Resimlerden az çok ne özelliği olduğunu anlayabilirsiniz. Her karakterin bir sonraki seviyede kendine özgün üst seviyesi vardır. Yani seçtiğiniz karaktere göre bir sonraki seviyede yeni karakter açılacaktır. Diep.io oyununda seçtiğiniz karakter ile puan verdiğiniz özellikler arasında mantıklı bir bağ olursa karakterinizi daha güçlü yapacaktır. Örneğin Machine Gun karakteri ile Bullet Speed özelliğini arttırmanız sizi daha güçlü kılacaktır.

Twin = İkiz anlamına geliyor ve oyunda çift silahınız oluyor. Aynı anda iki mermi atabiliyorsunuz.
Sniper = Keskin nişancı demektir. Merminiz daha fazla hasar veriyor fakat yavaş bir şekilde mermi atıyorsunuz.
Machine Gun = Makineli tüfek anlamı gelimektedir, daha hızlı mermi atışı yapar.
Flank Guard = Yan koruma anlamına gelen karakter çift taraflı ateş etmenizi sağlar. İki tarafınızdan aynı anda ateş edebiliyorsunuz.

Oyunda 30. seviyeye ulaştığınızda sol üstte yeni bir ilerleme çıkacaktır. Bu sefer iki seçenekten birisini seçmelisiniz.
diep.io
Triple Shot = Üçlü atış demektir, silah sayınız üçe çıkıyor ve aynı anda üç mermi atabiliyorsunuz.
Twin Flank = Aynı anda çift taraftan mermi atmanızı sağlar. Normalde birer mermi atarken bu karakter ikişer mermi atıyor.

diep.ioSon olarak 45. seviyeye ulaştığınızda en üst karakter açılır. Oyunda en son 45. seviye vardır. Daha fazla seviye atlayamazsınız.

Octo Tank = Sekizli Tank anlamına gelen karakter aynı anda sekiz mermi atar. Her bir köşeye bir mermi yollar. Çok etkili bir savaş makinesidir.

diep.ioOyunda sağ üst tarafta skor board bulunuyor. Bu alandan en yüksek skora sahip 10 kişinin adını görebilirsiniz. En yüksek skora ulaşıp sizde bu başarıyı elde etmelisiniz. Oyunda hem kendi skorunuzu ve seviyenizi arttırmak için uğraşacaksınız hemde rakiplerinizden kaçacaksınız. Kendinizce geliştirdiğiniz teknikler ile rakiplerinizi yok edip kendinizi güçlendireceksiniz.

Oyunda en fazla 45 seviye var ve toplamda 45 özellik puanınız olacak. Özellik puanlarınızı doğru yerlere harcarsanız daha güçlü olursunuz. İşinize en çok yarayan özelliklere puan verin. Daha sonra puanınız bittiğinde pişman olmazsınız.

Diep.io

Diep.io oyunu binlerce kişi tarafından oynanılıyor. Oyun kısa sürede daha fazla duyulacak ve bünyesine yeni oyuncular katacak. İleride gelecek güncellemeler ile takım modu gelebilir. Takım modu sayesinde arkadaşlarınız ile takım oluşturup savaş yapabilirsiniz. Bu tarz turnuvalar oluşturulabilir. Şuan bunları yapmak mümkün değil fakat ileride yapılabilir.

Diep.io arkadaşla oynama diye bir seçenek bulunmuyor. Diep.io arkadaşlarınız ile oynama imkanı sunmamış ve mobil sürümü bulunmuyor. Oyun geliştikçe ve kullanıcı sayısı arttıkça talep artacaktır. Talepler çerçevesinde yeni güncellemeler ve özellikler gelecektir.

diep.io

diep.io tank oyunu

diep.io oyna




EmoticonEmoticon